Motivația este putere

În cartea sa „Manifest pentru motivație. 9 declarații pentru a-ți revendica puterea personală” Brendon Burchard ne învață câteva reguli prin care ne putem recupera puterea sinelui. Să luăm aminte și să verificăm dacă le punem în aplicare:

„1. Realitatea poate fi modificată după propria voință. Tu ești responsabil de realitatea ta. Decide ce vrei de la lume și du-te să împlinești asta. Fără claritate nu există schimbare; fără obiective nu există creștere

2. Acțiunea este unitatea de măsură a caracterului. Fără încercarea efectivă, fără cercetare sau străduință nu poate exista cunoaștere adevărată, nici progres, nici împlinire superioară și nici legendă.

3. Permisiunea nu este necesară. Haideți să ne amintim acest adevăr trist, dar sigur: singura permisiune acordată vreodată de că­tre societate este permisiunea de a-i urma normele și tradițiile. Nimeni nu ne va acorda permisiunea să avansăm rapid, pentru că le este teamă să nu fie lăsați în urmă sau să cadă de proști pentru că se agață de o lume care deja pierde din relevanță.

4. Abundența este la îndemână. Toți cei care au câștigat victorii majore în viață au descoperit că toate resursele necesare pentru a câștiga se află înăuntru și că cele mai multe cunoștințe necesare pentru a reuși sunt dobândite după acțiune.

5. Succesul este pozitiv și necesar. A crede, sub ori­ce formă, că cei care au succes și putere sunt răi, neserioși, detestați – și că noi înșine am deveni răi dacă am avea același succes și aceeași putere – este disperat, ignorant și periculos. Aceste gânduri ne distrug motivația și progresul în viață.

6. Să ne așteptăm la luptă și să o onorăm. Trebuie să ne amintim că puterea de ne dirija destinul vine doar dintr-un sistem  de gândire care ne face dispuși să ne luptăm prin învățare, efort și creștere”.

Doar așa ne putem feri de nefericirea supremă: să trăim o viață care nu este a noastră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s