Cum ne limităm nemărginirea?

Fiecare dintre noi este făcut „după chipul și asemănarea” celui nesfârșit, atotputernic și atotștiutor. Adică avem cu toții în noi scânteia divină care nu e cu nimic mai prejos de tot ce poate fi.

Din nefericire societatea, educația, chiar și părinții bine intenționați, prietenii care sunt îngrijorați de soarta noastră, cam tot ce gravitează în jur ne atrage constant atenția că nu putem, că nu suntem în stare, că suntem în pericol să fim răniți, să eșuăm. Și de cele mai multe ori dăm voie acestor binevoitori să ne afecteze nemărginirea, limitându-ne capacitățile.

Știm cu toții că există ființe umane capabile sa facă miracole. Ne spunem adesea că ăia sunt mai norocoși, dotați cu puteri paranormale, iubiți de soartă sau de Univers. Dar și ei sunt tot oameni. Și noi putem orice a putut vreodată o ființă omenească pe acest pământ și chiar și pe alte planete. Singurul lucru pe care e nevoie să îl facem este să ne dărâmăm limitele. Să uităm că le-am avut. Să nu mai dăm voie minții conștiente, inteligenței atotputernice să ne explice de ce nu putem realiza diverse.

Putem orice vrem. Și ni se dă după puterea credinței. Indiferent dacă noi credem în bine sau în rău. Cum citeam în „Cel mai mare secret dintre toate”, cred: dacă tu îi spui minții tale că vrei să fii bogat, ea îți răspunde „da, stăpâne” și se organizează pe direcție. Și tot tu începi, o secundă mai târziu, să te îndoiești și să gândești: „dar e greu sau chiar imposibil. Nimeni din familia mea nu a fost vreodată bogat. Nu am darurile necesare pentru a ajunge acolo”, răspunsul este același: „da, stăpâne”. Și vei vedea cum se îndeplinește. Nu vei ajunge niciodată bogat.

Se manifestă gândul în care crezi cel mai tare. Convingerea limitelor ne face să vedem pereți acolo unde nu există.

Știți clipul astă?

Cercul ni-l desenăm noi sau ceilalți. De fapt nu există.

Spui de multe ori „Așa sunt eu?” „Nu am cum să mă schimb” etc? Ei bine, dacă măcar ți-ai pune problema că de fapt ești nemărginit n-ai mai lua în considerare orice mâzgălitură pe care ceilalți o aruncă în calea ta, transformând-o într-un obstacol de nedepășit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s