Chiar folosește gândirea pozitivă?

S-au făcut studii (ceva cercetători britanici) care au demonstrat că poți crea blocaje gândind negativ în momentul în care trebuie să ieși dintr-o situație tensionată. Dar, atenție! mult lăudata gândire pozitivă nu are niciun efect dacă nu este urmată de acțiune.

Nu, n-am descoperit eu apa caldă, dar unul  dintre pericolele cele mai mari pe care le poate provoca gândirea pozitivă este fuga din fața realității.

E ca și cum ai citi toată ziua un manual prin care înveți cum să îți repari mașina. Dacă nu pui mâna să și înlocuiești piesa stricată mașina n-o să meargă. A, da, tu poți visa că deja ai rezolvat problema și că ești pe autostrada soarelui spre mare. Dacă te ajută, bravo ție!

Știu, ai învățat despre proiecție și cum funcționează, ți-ai umplut peretele de imagini frumoase cu tot ce îți dorești, le-ai făcut și o poză pe care să o ai pe telefon, ai auzit că dacă te uiți un minut pe zi la ele până la urmă femeia/ bărbatul visurilor tale îți va aduce cheia mașinii visurilor tale și vă veți muta împreună în casa visurilor voastre.

Hello! Trezirea! Apucă-te de ceva! fă un pas în direcția obiectivelor tale. Asumă-ți o oportunitate și du-o mai departe. Dă-ți voie să ratezi și să o iei de la capăt. Din nou și din nou.

Gândirea pozitivă folosește doar ca instrument în abordarea realității. Nu intra în supradozaj. Deschide ochii și acționează.

Orice drum lung începe cu primul pas. (posibil proverb oriental)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s