Cel mai mare secret dintre toate

OKE51J0Cu toții am intuit și am întrezărit cel mai mare secret, de-a lungul vieții noastre. Cu toții am auzit cel mai mare secret, de multe ori.

Atunci când îl descoperim, ne transformă viețile. Îl găsim când ne îndrăgostim. Îl știm când ne uităm în ochii copiilor noștri. Îl recunoaștem de fiecare dată când suntem plini de bucurie sau de apreciere pentru o persoană sau pentru un lucru.

Dar după aceea, îl uităm, iar şi iar, și cădem din nou pradă acelor vechi și obișnuite temeri și frustrări.

Tot ce trebuie să facem este să ne amintim acest mare secret încă o dată – și încă o dată, și încă o dată, și încă o dată. A fost spus în atâtea feluri diferite, cu atâtea cuvinte diferite. Iată încercarea mea de a-l exprima, în cuvintele mele. Aceste cuvinte mi se par un pic greoaie; ulterior, voi folosi alte cuvinte, care ar putea părea că ţi se adresează mai direct:

Avem un scop măreț în viață – o misiune, o vocație și o chemare.

 

Suntem aici pentru a ne dezvolta, pentru a evolua, pentru a ne atinge întregul potențial şi pentru a contribui la crearea unei lumi mai bune.

Iată ce a rămas un secret pentru majoritatea umanității: Suntem mult mai importanți decât credem noi că suntem. Potențialul nostru este imens. Cei mai mulți dintre noi abia au început să realizeze cine sunt și ce lucruri pot înfăptui. Am avut parte doar de scurte întrezăriri ale mult mai cuprinzătoarelor posibilități aflate la îndemâna noastră.

Așadar, sarcina noastră este descoperirea contribuției noastre unice în lume, pe care să o facem să strălucească, astfel încât toată lumea să o poată vedea. Și când facem acest lucru, îi ajutăm și pe ceilalți să îl facă, iar lumina crește și crește, până când devine o forță remarcabilă de schimbare, în viața noastră și în lume.

Adânc, în inima noastră, cunoaștem secretul. Am ştiut dintotdeauna secretul.

 

Să ne iubim unii pe alții și toată creația este cel mai mare secret dintre toate.

Iubirea învinge toate temerile și ne transformă viețile și lumea.

Avem de ales între iubire și frică. Iubirea se înalță deasupra fricii și ne oferă posibilități mult mai mari, spre o conștientizare și o putere superioare.

Amintește-ți cine ești: un copil al lui Dumnezeu, o parte esențială a unei creații miraculoase.

 

Einstein a făcut o afirmaţie devenită celebră: „Putem să privim ca și când nimic nu este un miracol sau ca și când totul este un miracol. Aleg varianta din urmă.”

Toate marile filosofii, religii și arta conduc la cel mai mare secret dintre toate:

Suntem creați în dragoste, din dragoste și pentru dragoste. Suntem susţinuţi într-un ocean nesfârșit de iubire.

 

Ramana Maharshi, una dintre luminile călăuzitoare ale Indiei din ultimul secol, a exprimat lucrul acesta într-un mod cât se poate de simplu și de încântător, într-una dintre cele mai frumoase fraze spuse vreodată:

Sfârșitul tuturor înțelepciunilor este iubirea, iubirea, iubirea.”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s