Oglinda vieții

Woman looks in little mirror of her powder

Adeseori, suntem atât de prinşi în vechile noastre credinţe şi tipare, încât nu suntem în stare să vedem schimbările pe care trebuie să le facem. Chiar şi atunci când ne simţim frustraţi în legătură cu problemele noastre, s-ar putea să nu recunoaştem ceea ce trebuie să învăţăm pentru a schimba lucrurile.

Iată de ce trebuie să folosim oglinda vieţii.

 

Oricând avem o problemă, mai ales o problemă recurentă sau cronică, aceasta este întotdeauna o săgeată care indică direct către un anume aspect al psihicului nostru, unde avem nevoie de o mai mare conştientizare.

Dacă acceptăm că viaţa încearcă întotdeauna să ne înveţe exact ceea ce trebuie să învăţăm, putem vedea tot ceea ce ni se întâmplă ca pe un dar. Chiar şi experienţele care sunt inconfortabile sau dureroase conţin în interiorul lor o cheie importantă pentru vindecarea, integritatea şi prosperitatea noastră.

S-ar putea să avem dificultăţi în a înţelege ceea ce încearcă să ne arate oglinda vieţii, dar dacă cerem cu sinceritate să învăţăm şi să primim un dar din fiecare experienţă, acesta ne va fi revelat într-un mod sau altul.

 

Reflectarea din relații

Una dintre cele mai clare reflectări cu care trebuie să lucrăm este aceea oferită de relaţiile noastre. Toți cei pe care îi atragem în viaţa noastră sunt o oglindă pentru noi, în anumite moduri. Toate relaţiile noastre – familiile, copiii, prietenii, colegii de serviciu, vecinii, animalele de companie, precum şi partenerii noştri de viaţă – reflectă anumite părţi din noi. Modul în care ne simţim în legătură cu cineva este de obicei un indiciu al modului în care ne simţim în legătură cu părţile din noi pe care le oglindesc ei.

Cu toţii atragem în viaţa noastră anumiţi oameni care au dezvoltat calităţi opuse celor cu care ne-am identificat cel mai mult. Cu alte cuvinte, acestea oglindesc formele renegate ale sinelui nostru, iar noi le oglindim pe ale lor. Adeseori, acestea sunt relaţiile cele mai încărcate din punct de vedere emoţional. Fie iubim, fie urâm aceşti oameni, fie ambele! Ne simţim foarte atraşi de aceştia şi/sau foarte inconfortabil, cu o atitudine de judecare, iritată sau frustrată faţă de ei. Cu cât sentimentele sunt mai puternice, cu atât aceştia reprezintă o oglindă mai importantă pentru noi.

I-am atras în realitatea noastră pentru a ne arăta ceva despre ceea ce trebuie să dezvoltăm în noi înşine. Faptul că avem sentimente atât de puternice faţă de ei (într-un sens sau altul) înseamnă că ei ne arată o parte din noi înşine pe care trebuie să o recunoaştem, acceptăm şi integrăm.

 

Recunoaștere și învățare

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fim cu ei sau să ne agăţăm de o relaţie dăunătoare sau inadecvată. Înseamnă pur şi simplu că, atâta timp cât aceştia sunt în viaţa noastră sau chiar în gândurile şi sentimentele noastre, putem folosi relaţia respectivă ca pe o experienţă de învăţare. De asemenea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să devenim asemenea lor. Ei ar putea purta o energie de care noi avem nevoie mai mult, dar s-ar putea ca ei să se situeze prea mult la extrema opusă sau ar putea exprima acea energie într-un mod distorsionat.

Cu toate acestea, putem căuta esenţa pozitivă în calităţile opuse pe care ei le poartă. De exemplu, dacă ai fost învăţat să nu îţi exprimi niciodată furia, probabil că la un moment dat te vei pomeni într-o relaţie cu o persoană care îşi exprimă furia frecvent şi vehement.

Viaţa îţi trimite un mesaj puternic că este timpul să înveţi să îţi recunoşti propria furie. Ea nu spune că trebuie să devii ca această persoană şi să îţi reverşi furia peste tot. În loc de aceasta, trebuie să găseşti echilibrul adecvat, învăţând modul în care să te afirmi pe tine însuți şi să îţi aperi punctul de vedere. Doar așa vei ajunge la adevărata prosperitate.

Photo credit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s