5 legi în formularea dorințelor

Young attractive sporty woman in namaste mudra poseExistă oameni – nu se poate să nu ştiţi şi voi câţiva – care par mereu să fie rătăciţi în ceaţa derutei. O iau într-o parte, apoi o iau în partea opusă, încearcă ceva, apoi trec la altceva. Se duc pe un drum, apoi se retrag în cealaltă direcţie.

Problema este simplă: nu ştiu ce vor. Nu poţi atinge o ţintă dacă nu o cunoşti.

Aşezaţi-vă într-un loc unde să vă simţiţi în largul vostru – un birou preferat, un colţ de masă însorit, un loc care să vă inspire. Stabiliţi să petreceţi cam o oră căutând să aflaţi ce anume vreţi să fiţi şi să faceţi, să împărtăşiţi, să vedeţi şi să creaţi. S-ar putea să fie ora cea mai valoroasă pe care aţi petrecut-o vreodată. Veţi învăţa cum să vă stabiliţi un ţel şi să determinaţi rezultatul final. Vă veţi alcătui harta drumurilor pe care vreţi să călătoriţi în viaţă. Vă veţi hotărî unde vreţi să ajungeţi şi ce trebuie să faceţi ca să ajungeţi acolo.

Aş vrea să încep cu un avertisment serios: nu este nevoie să puneţi limite pentru nimic din ceea ce este posibil. Sigur că asta nu înseamnă să aruncaţi pe fereastră bunul-simţ şi inteligenţa. Dacă aveţi înălţimea de 1,50 m, n-are niciun sens să vă stabiliţi ca ţel câştigarea întrecerii NBA de aruncare a mingii de basket cu mâna direct în coş de anul viitor. Orice aţi încerca, nu veţi reuşi (decât dacă vă descurcaţi bine pe picioroange).

Şi ceea ce este mai important, vă deturnaţi energia de la ceva mai folositor. Dar atunci când priveşti totul cu inteligenţă, nu există limite în privinţa rezultatelor care îţi sunt la îndemână. Ţelurile limitate creează o existenţă limitată. Trebuie să hotărâţi ceea ce vreţi, pentru că aceasta este singura cale prin care vă puteţi aştepta să obţineţi ceva. Respectaţi următoarele 5 legi atunci când vă formulaţi dorinţele.

 

  1. Stabiliţi-vă ceea ce urmăriţi să obţineţi, în termeni pozitivi. Spuneţi ceea ce vreţi să se întâmple. De prea multe ori, oamenii declară ceea ce nu vor să se întâmple cu ţelurile lor.

 

  1. Fiţi cât mai precis în exprimare. Cum arată rezultatul, cum sună, ce textură are, cum miroase? Angajaţi-vă toate simţurile în descrierea rezultatului pe care urmăriţi să-l obţineţi. Cu cât descrierea pe care o faceţi este mai bogată în amănunte senzoriale, cu atât vă veţi împuternici mai mult creierul să creeze dorinţa. Trebuie, de asemenea, să stabiliţi şi un anume termen sau dată-limită pentru realizarea dorinţei.

 

  1. Stabiliţi o procedură de ţinere a evidenţei. Să ştiţi cum veţi arăta, cum vă veţi simţi şi ce veţi vedea şi auzi în lumea voastră exterioară după ce veţi fi realizat ce v-aţi propus. Dacă nu ştiţi cum veţi afla că v-aţi atins scopul, poate că deja vi l-aţi atins. Puteţi câştiga şi să aveţi senzaţia că aţi pierdut, dacă nu ţineţi evidenţa.

 

  1. Să păstrezi controlul. Ceea ce urmăreşti să realizezi trebuie iniţiat şi întreţinut de tine. Nu trebuie să depindă de oameni care sunt obligaţi să se schimbe ca tu să fii fericit. Asigură-te că ceea ce urmăreşti să realizezi reflectă lucruri pe care le poţi influenţa direct.

 

  1. Verifică dacă rezultatul pe care vrei să-l obţii este ecologic şi acceptabil. Proiectează în viitor consecinţele ţelului tău de acum. Rezultatul final trebuie să fie de aşa natură, încât de el să beneficieze şi tu, şi alţi oameni.

 

Cu toţii avem o oarecare idee despre lucrurile pe care le vrem. Unele sunt vagi – mai multă dragoste, mai mulţi bani, mai mult timp să ne bucurăm de viaţă. Dar ca să dăm un imbold biocomputerelor noastre pentru a obţine rezultate, trebuie să fim mai exacţi în dorinţe de felul: o maşină nouă, o casă nouă, o slujbă mai bună.

 

Pe măsură ce vă alcătuiţi lista, unele dintre lucrurile pe care le scrieţi vor fi lucruri la care vă gândiţi de ani de zile. Altele vor fi lucruri pe care nu le-aţi mai formulat conştient niciodată până acum.

Photo credit freepik.com

Un gând despre „5 legi în formularea dorințelor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s