Primele 6 secrete pentru împlinirea visurilor

man facing to a challengeTrebuie să hotărâţi în mod conştient ceea ce vreţi, pentru că, dacă ştiţi ce vreţi, puteţi determina şi ceea ce veţi obţine.

Înainte să se petreacă ceva în lumea voastră exterioară, mai întâi trebuie să se petreacă în lumea voastră interioară.

Este ceva uimitor legat de ceea ce se întâmplă atunci când aveţi o reprezentare interioară clară a ceea ce vreţi. Acest lucru vă programează şi mintea, şi corpul pentru realizarea ţelului.

Pentru a ne depăşi limitele noastre prezente, trebuie să trăim mai întâi experienţa mai mult în mintea noastră, după aceea viaţa noastră îi va merge pe urme.

  1. Începeţi prin a face o listă cu visurile voastre, cu lucrurile pe care vă doriţi să le aveţi, să le faceţi, ceea ce aţi vrea să fiţi şi ceea ce aţi vrea să împărtăşiţi.

Creaţi oamenii, senzaţiile şi locurile care doriţi să facă parte din viaţa voastră. Aşezaţi-vă chiar acum la masă, luaţi foaia de hârtie şi creionul şi începeţi să scrieţi. Secretul este să folosiţi creionul fără să vă opriţi nu mai puţin de 10-15 minute. Nu încercaţi să definitivaţi acum modul în care veţi realiza ceea ce vreţi. Numai scrieţi. Nu există nicio oprelişte. Prescurtaţi ori de câte ori este posibil pentru a putea trece la ţelul următor. Aveţi grijă să nu opriţi creionul din scris. Zăboviţi oricât credeţi de cuviinţă ca să adunaţi mostre cât mai consistente de rezultate privitoare la muncă, familie, relaţii, stări mentale, afective, sociale, materiale şi fizice, precum şi orice altceva. Simţiţi-vă ca un rege. Ţineţi minte că totul depinde de voi. A vă cunoaşte scopul este primul secret pentru a-l putea atinge.

Unul din secretele stabilirii scopurilor este jocul. Lăsaţi-vă mintea să zburde în voie. Opreliştile de care vă loviţi sunt cele create de voi. Unde sunt ele? Doar în mintea voastră. Atunci când simţiţi că începeţi să vă puneţi oprelişti, daţi-le la o parte. Acum alcătuiţi-vă lista!

 

  1. Revedeţi lista pe care aţi făcut-o, estimând când anume credeţi că veţi putea realiza ce vă propuneţi: 6 luni, un an, 2 ani, 5 ani, 10 ani, 20 de ani.

Vă ajută dacă ştiţi în ce marjă de timp veţi acţiona. Remarcaţi cum a ieşit lista. Unii constată că lista pe care au făcut-o este dominată de lucruri pe care şi le doresc astăzi. Alţii constată că visurile lor cele mai mari sunt departe în viitor, într-o perioadă imaginată ca fiind cu realizări absolute şi împliniri. Dacă toate scopurile voastre sunt pe termen scurt, trebuie să vă gândiţi ceva mai departe la potenţial şi posibilitate.

Dacă toate scopurile voastre sunt pe termen lung, trebuie mai întâi să dezvoltaţi câteva etape care să vă conducă în direcţia în care vă aşteptaţi să mergeţi. O călătorie de 1.000 km începe doar cu un singur pas. Este important să fiţi conştienţi şi de primii paşi, şi de cei finali.

  1. Alegeţi 4 dintre cele mai importante scopuri pe care vi le-aţi stabilit pentru anul acesta. Alegeţi lucrurile în care sunteţi cel mai mult angajaţi, care vă entuziasmează cel mai mult, care v-ar oferi cea mai mare satisfacţie. Scrieţi-le.

Acum vreau să scrieţi de ce vreţi neapărat să le realizaţi. Fiţi clar, concis şi pozitiv. Spuneţi-vă vouă înşivă de ce sunteţi siguri că puteţi să le realizaţi şi de ce acest lucru este aşa de important pentru voi.

Dacă puteţi găsi suficiente motive ca să faceţi ceva, înseamnă că sunteţi în stare să faceţi orice. Dorinţa noastră de a înfăptui ceva este mult mai motivaţională decât obiectivul pe care îl urmărim. Motivele reprezintă diferenţa dintre a fi interesat şi faptul de a fi angajat să realizezi ceva. Sunt multe lucruri în viaţă pe care spunem că ni le dorim, dar care ne interesează cu adevărat doar pentru o vreme. Trebuie să fim angajaţi pe deplin în a face tot ce ne stă în putinţă ca să realizăm ceva.

De exemplu, dacă doar vă spuneţi că aţi vrea să fiţi bogaţi, ei bine, acesta este un scop, dar el nu spune mare lucru creierului vostru. Dacă înţelegeţi de ce vreţi să fiţi bogaţi, ce înseamnă pentru voi să fiţi bogaţi, aţi fi mult mai motivaţi să ajungeţi acolo. De ce să faceţi un lucru este mult mai important decât cum să faceţi acel lucru. Dacă de ce-ul este destul de mare, veţi găsi desigur şi cum să faceţi acel lucru. Dacă aveţi motive suficiente, puteţi face practic orice pe lumea asta.

 

  1. Acum că aveţi o listă cu ţelurile voastre supreme, revedeţi-le ţinând seama de cele 5 reguli pentru formularea realizărilor.

Sunt ele exprimate pozitiv? Sunt ele exprimate în termeni senzoriali? Au o procedură de ţinere a evidenţei? Descrieţi ce sentimente veţi avea când le veţi vedea împlinite. În termeni senzoriali şi mai clari, ce veţi vedea, auzi, simţi şi mirosi? Vedeţi, de asemenea şi dacă scopurile depind doar de voi ca să fie îndeplinite. Sunt ecologice şi acceptabile pentru voi şi pentru ceilalţi? Dacă încalcă vreuna din aceste condiţii, modificaţi-le în aşa fel încât să corespundă.

 

  1. Faceţi acum o listă cu resursele importante pe care le aveţi deja la dispoziţie.

Atunci când începeţi un proiect de construcţie, trebuie să ştiţi de ce unelte dispuneţi. Pentru a construi o viziune însufleţitoare de viitor, trebuie să ştiţi acelaşi lucru. Faceţi aşadar o listă cu cele pe care contaţi: trăsături de caracter, prieteni, resurse financiare, pregătire, timp, energie şi orice altceva. Faceţi un inventar al forţelor, competenţelor şi instrumentelor.

 

  1. După ce aţi făcut acest lucru, încercaţi să vă amintiţi exact cu ce ocazie aţi folosit toate aceste resurse cu mai multă pricepere.

Aduceţi-vă aminte de 4-5 ocazii din viaţă când aţi avut un succes total. Gândiţi-vă la afaceri, sport, finanţe ori la relaţii când făceaţi ceva deosebit de bine. Poate fi orice, de la momentul în care aţi dat bursa peste cap până la o zi reuşită petrecută cu propriii copii. Apoi scrieţi despre ele. Descrieţi ce anume aţi făcut ca să reuşiţi, ce calităţi sau resurse aţi folosit cu eficienţă şi situaţia care v-a făcut să vă simţiţi plin de succes.

Photo credit freepik.com

Un gând despre „Primele 6 secrete pentru împlinirea visurilor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s