Cum să obții orice vrei

Silhouette of woman praying over beautiful sunrise background

Atunci când spun „Cere“, nu vreau să spun să te tânguiești, să cerșești, să te plângi sau să te umilești. Nu vreau să spun nici să te aștepți la o mână de ajutor, la o masă gratuită la sau vreun act de caritate. Nu vreau să te aștepți ca altcineva să facă treaba ta în locul tău. Ceea ce vreau să spun este să înveți să ceri precis și cu inteligență. Învață să ceri într-un fel care te ajută atât să definești, cât și să obții rezultatele.

Există 5 linii directoare pentru a cere în mod inteligent și precis.

  1. Cere la obiect.

Trebuie să descrii ceea ce vrei, atât pentru tine, cât și pentru altcineva. Cât de sus, cât de departe, cât de mult? Când, unde, cum, cu cine? Dacă ai nevoie de un împrumut pentru afacerea ta, îl vei obține — dacă știi cum să-l ceri. Nu îl vei obține dacă vei spune: „Am avea nevoie de mai mulți bani ca să ne extindem cu o linie nouă de produse. Vă rugăm să ne împrumutați cu ceva.“

Trebuie să definești cu precizie ce îți trebuie, de ce îți trebuie și când îți trebuie. Trebuie să fii capabil să demonstrezi ce anume vei putea obține cu ei.

 

  1. Cere de la cineva care te poate ajuta.

Nu este suficient să ceri la obiect, trebuie să ceri la obiect cuiva care are resursele — cunoștințele, capitalul, sensibilitatea sau experiența în afaceri. Să zicem că ai necazuri cu soțul sau soția. Relația voastră este pe cale să se destrame. Poți să-ți verși oful. Poți să fii la obiect și atât de cinstit pe cât este omenește posibil. Dar dacă te duci după ajutor la cineva care are o relație la fel de deplorabilă ca a ta, crezi că vei reuși? Nicidecum.

A găsi persoana potrivită de la care să ceri ne aduce înapoi la importanța de a învăța cum să constați ce merge. Orice ai vrea — o relație mai bună, o slujbă mai bună, o schemă mai bună de investiție a banilor tăi — este ceva ce altcineva deja are sau face. Șmecheria este să găsești acei oameni și să îți dai seama ce fac ei bine. Mulți dintre noi înclină către înțelepciunea împărtășită la un pahar de băutură într-un bar. Găsim pe cineva dispus să ne asculte și ne așteptăm ca acest lucru să dea roade. Dar asta nu se va întâmpla decât în cazul în care compasiunea celuilalt este dublată de pricepere și cunoștințe.

 

  1. Creează valoare pentru persoana de la care ceri.

Nu cere pur și simplu, așteptând de la cineva să îți ofere ceva. Dă-ți mai întâi seama cum îl poți ajuta tu. Dacă ai o idee de afacere și ai nevoie de bani ca s-o pui în practică, una dintre căile de rezolvare ar fi să găsești pe cineva care te poate ajuta, și poate beneficia, de asemenea, de pe urma ideii tale. Arată-i cum ideea ta poate să aducă bani și pentru tine, dar și pentru el.

A crea valoare nu trebuie să fie întotdeauna atât de palpabil. Valoarea pe care o creezi poate fi doar un sentiment, sau o dovadă de sensibilitate, sau un vis, dar adesea asta este suficient. Dacă ai veni la mine și mi-ai spune că ai nevoie de o sută de mii de dolari, aș spune, probabil: „Tot de atât ar avea nevoie și alții.“ Dacă ai spune că ai nevoie de bani ca să schimbi ceva în viața unor oameni, s-ar putea să încep să te ascult. Dacă mi-ai arăta exact cum vrei să-i ajuți pe alții și să creezi valoare pentru ei și pentru tine, aș putea să întrevăd că, ajutându-te pe tine, aș putea crea valoare și pentru mine.

 

  1. Cere cu un crez congruent, concentrat.

Cea mai sigură cale către un refuz este să transmiți ambivalență. Dacă nu ești convins în legătură cu ceea ce vrei să ceri, cum să fie altcineva? Așa că atunci când ceri ceva, fă-o cu absolută convingere. Exprimă acest lucru prin cuvintele tale și fiziologia ta. Fii capabil să arăți că ești sigur de ceea ce vrei, că ești sigur că vei reuși și că ești sigur că vei crea valoare, nu doar pentru tine, ci și pentru persoana de la care ceri.

Uneori, oamenii aplică perfect toate cele patru reguli. Cer la obiect. Cer de la cineva care îi poate ajuta. Creează valoare pentru persoana de la care cer. Cer în mod congruent. Și chiar și după aceea, nu obțin ceea ce vor.

 

Motivul este că nu au aplicat și a cincea regulă. Nu „au cerut până când“. Aceasta este a cincea și ultima parte a unei cereri făcute inteligent.

 

  1. Cere până când vei obține ceea ce vrei.

Asta nu înseamnă să ceri de la aceeași persoană. Nu înseamnă nici să ceri exact în același fel. Amintește-ți, Formula Succesului Suprem spune că trebuie să-ți dezvolți acuitatea senzorială ca să știi ce obții. Și trebuie să ai flexibilitatea personală de a te schimba. Așadar, atunci când ceri, trebuie să te schimbi și să te adaptezi până când obții ceea ce dorești.

 

Atunci când studiezi viețile oamenilor de succes, constați mereu că ei au continuat să ceară, să încerce, să se schimbe — pentru că știau că, mai devreme sau mai târziu, vor găsi pe cineva care să le satisfacă nevoile.

Photo credit Freepik.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s