Toba destinului tău

Drums and drumsticks.

În fiecare dintre noi există o voce care șoptește: „Asumă-ți riscurile, urmează-ți visurile, trăiește viața din plin, atât timp cât nu faci rău altcuiva, de ce nu?” Pe de altă parte, în afara noastră sunt voci care țipă: „Nu fi prost, vei eșua, vei fi ca toți ceilalți, dacă faci ce vrei tu, ești egoist și le faci rău celorlalți!”

Aceste directive zgomotoase și neîncetate ale tovarășilor noștri ne îndeamnă să ținem pasul cu ei și ne amenință să ne ostracizeze atunci când nu reușim să facem asta.

Am remarcat că societatea, în general, pare să-i onoreze pe conformiștii aflați în viață și pe morți. Toți cei care au făcut vreodată o schimbare într-un domeniu, au ascultat de muzica pe care o aud ei și au mers mai departe, fără a ține seama de părerile celorlalți. Pentru asta, au fost etichetați drept revoluționari, incorigibili, chiar inadaptați. Și totuși după moarte ei devin foarte respectați.

Ritmul pe care îl auziți în interior reprezintă conexiunea cu scopul sufletului vostru. El va continua să vă bată la cap când îl ignorați sau îl reprimați în încercarea de a vă conforma societății.

Cei care se roagă de voi să mărșăluiți în ritmul pe care îl aud ei sunt adesea bine intenționați, iar atitudinea lor izvorăște din iubirea pe care v-o poartă. Ei vă vor spune: „Nu mă gândesc decât la interesul tău” și „Eu sunt vocea experienței; o să-ți pară rău dacă nu-mi urmezi sfatul”. Voi ascultați și încercați din greu să fiți exact așa cum vrea toată lumea.

Și totuși, ritmul de tobă care nu vă dă pace și pe care nu mai pare să-l audă nimeni bate în ungherele cele mai îndepărtate ale conștiinței voastre. Dacă veți continua să-l ignorați, veți trăi o viață de frustrare. S-ar putea chiar să învățați să „suferiți în tihnă”, cel mai bun lucru pe care veți putea să îl dobândiți. Dacă toată lumea ar mărșălui după aceeași muzică și nimeni nu s-ar abate de la conformism, cu toții am trăi încă în peșteri și am găti aceeași rețetă veche: „Se ia un bivol întreg, se jupoaie, se pune la foc și se înfulecă.”

Progresul este efectul produs de indivizii care au ascultat prima oară ceea ce le spuneau inimile lor și au acționat apoi pe baza acestor mesaje, în ciuda protestelor tribului. Ascultați vocea pe care o auziți voi și ritmul tobei pe care numai voi îl simțiți și respectați-l, respectându-i însăși pe cei pe care îi iubiți. Este actul suprem al iubirii necondiționate. Deși s-ar putea să nu vă aducă niciun premiu în timpul vieții, puteți să vă alinați știind că v-ați îndeplinit scopul divin și i-ați încurajat și pe alții să facă la fel.

 

Pentru a pune în practică aceste sfaturi:

  • Nu acceptați să vă evaluați ca fiind sănătoși sau nebuni pe baza felului în care corespundeți așteptărilor celor din jurul vostru. Dacă voi așa simțiți și nu faceți rău nimănui, atunci este autentic și foarte sănătos.
  • Reamintiți-vă că veți întâmpina neînțelegere și poate că și furia celor din familia apropiată, pentru că ați avut cutezanța să mărșăluiți în ritmul vostru de tobă. Să nu o luați personal nici măcar o clipă. E doar o strategie care să vă facă să vă conformați și, când nu veți reacționa, furia va dispărea rapid.
  • Permiteți-le celor din sfera voastră apropiată – familia și prietenii – să aibă bucuria de a mărșălui fericiți în ritmul lor, fără a fi nevoiți să explice sau să apere alegerile pe care le fac. Veți înlocui furia și resentimentele cu pacea și iubirea, și cu toții se vor bucura de muzica personală pe care o aud.

Photo credit Freepik.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s